لوگو آزادمد Logo azadmed

آزادمد؛ فروشگاه تخصصی مواد و تجهیزات دندانپزشکی

پیوند استخوان ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

1396/04/15

گاهی فردی که درخواست ایمپلنت دندان می دهد، از نظر استخوان فک، شرایط نگهداری ایمپلنت را ندارد. در این موارد دندانپزشک بسته به میزان تحلیل استخوان، راهکار هایی برای پیوند استخوان به منظور ایمپلنت دندان ارائه می دهد.

پیوند استخوان ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

پیوند استخوان چیست؟

پیوند استخوان به منظور بازسازی استخوان تخریب شده دندان به علت بیماری پریودنتال است. پیوند استخوان زمینه را برای رشد مجدد استخوان و بازگرداندن ثبات به آن‌ها فراهم می‌کند. به این عمل جراحی بازسازی استخوان می‌گویند.

پیوند استخوان ایمپلنت دندان چیست؟

پیوند استخوان ایمپلنت کیفیت و کمیت استخوان فک از جمله عوامل مؤثر در موفقیت طرح درمان ایمپلنت دندان می باشد. از دست دادن استخوان و یا به اصطلاح تحلیل استخوان های نگهدارنده دندان ها منجر به لق شدن دندان ها و در نتیجه از دست دادن دندان ها می گردد. زیرا با تحلیل استخوان، استخوان کافی برای نگهداری دندان ها وجود نخواهد داشت. تحلیل استخوان معمولا به دنبال بیماری های حاد لثه، عفونت های حاد، پوکی استخوان، دیابت نوع دوم و از دست دادن طولانی مدت دندان ها رخ می دهد.

از آنجایی که استخوان در دندان، نقش نگهدارنده پایه ایمپلنت را دارد، استخوان فک از جمله عوامل موثر در موفقیت طرح درمان ایمپلنت های دندانی می باشد. با توجه به آنکه رشد مجدد استخوان تحلیل رفته امر دشواری می باشد، در حال حاضر متداول ترین روش جهت اعاده وضعیت مطلوب استخوان، پیوند استخوان است. برای این منظور، در درمان ایمپلنت، می توان از روش های مختلفی که در ادامه توضیح داده شده اند بهره جست.


پیوند استخوان به روش استئوژنز
روش اول پیوند استخوان به نام روش استئوژنز شناخته شده است. در این روش استخوان از ناحیه ای از بدن خود بیمار (داخل ویا خارج دهان) برداشته شده و به ناحیه مورد نظر پیوند داده می شود. بافت های استخوانی انتقال پیدا کرده، شروع به رشد نموده و به این صورت استخوان های جدید جایگزین استخوان های از دست رفته می شوند.


پودر استخوان ایمپلنت
روش دوم پیوند استخوان دندان به نام روش ایجاد داربست برای بازسازی استخوان شناخته شده است. در این روش از موادی پودری شکل ذرات شیشه زیست فعال که به اصطلاح پودر استخوان ایمپلنت نامیده می شوند به منظور حمایت کردن غشا و ایجاد داربستی برای رشد سلول های استخوان ساز استفاده می شود. پودر استخوان ایمپلنت پس از قرار‌گیری در بدن از بین رفته و جای خود را به بافت جدید می‌دهند. در حقیقت، این پودر استخوان بستر مناسبی را برای کشت سلول‌های استخوانی فراهم نموده و بازسازی بافت استخوانی را تسریع می نمایند.


پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت
در گذشته، کاشت ایمپلنت برای بیمارانی که تراکم بافت لثه و استخوانی کمی داشتند مناسب نبود، زیرا احتمال زیادی برای از دست دادن ایمپلنت وجود دارد. اما امروزه راهکار جدیدی برای افزایش تراکم استخوان ایجاد شده است.


پیوند استخوان چگونه انجام می شود؟
اگر بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، جراح دندانپزشک ذراتی از استخوان فک خود بیمار، یا از منبعی دیگر (بایومتریال ها) را برمی دارد و به منطقه مورد نظر پیوند می زند. در صورت ناکافی بودن حجم لثه، پیوند لثه با برداشتن مقداری از لثه خود بیمار و اضافه کردن به منطقه مورد نظر انجام می شود.


آیا پیوند زدن استخوان دردناک است؟
درد ناشی از پیوند استخوان از کشیدن دندان بیشتر نیست و برای راحتی بیمار، مرحله پیوند استخوان، با بی حسی موضعی انجام می شود تا احساس درد به حداقل برسد. با از بین رفتن احساس بی حسی، استفاده از داروهای مسکن، برای از بین بردن درد توصیه می گردد.


چه قدر زمان لازم است تا پیوند استخوان التیام یابد؟
التیام زخم و موفق بودن پیوند استخوان، بستگی به شرایط بدنی و میزان سلامتی بیمار دارد؛ اما به طور کلی گرفتن پیوند استخوان ۱-۶ ماه به طول می انجامد.


پیوند استخوان چه کمکی به کاشت ایمپلنت می کند؟
استخوان پر تراکم برای موفقیت کاشت ایمپلنت دندانی بسیار ضروری است؛ زیرا ایمپلنت (فیکسچر) باید با استخوان فک پیوند خوبی برقرار کند. تراکم استخوانی کم مانع از قرار گیری مناسب ایمپلنت در فک می شود. با کمک پیوند استخوان تراکم و حجم استخوان افزایش می یابد و از موفقیت آمیز بودن مراحل درمانی و التیام، اطمینان حاصل می گردد. زمانی که تراکم استخوانی به میزان مناسب برسد، مرحله اول کاشت ایمپلنت انجام می شود.


چگونگی بازسازی استخوان های تحلیل رفته
تحلیل استخوان معمولا به دنبال بیماری های زیر اتفاق میفتد:

  • بیماری های حاد لثه
  • پوکی استخوان
  • دیابت نوع دوم

گاهی تحلیل استخوان به حدی زیاد است، که دندانپزشک مجبور به جراحی کردن می شود. اما اگر تحلیل استخوان در حد کمی باشد و به موقع متوجه شده باشید، با مراقبت و روش هایی می توان از وخیم شدن اوضاع جلوگیری کرد

نیاز به پیوند استخوان چگونه تشخیص داده می شود؟
پس از اینکه فرد به دندانپزشک مراجعه کرد، با کمک عکس رادیوگرافی، فک مورد معاینه و بررسی قرار گرفته می شود. در این بررسی تراکم استخوان فک، مورد بررسی قرار می گیرد. تراکم استخوان در بیمارانی که چندین دندان خود را از دست داده اند، با مشکلات بیشتری روبرو است. با این شرایط، فرد بیشتر نیاز به پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان پیدا می کند.

ایمپلنت،ایمپلنت دندان،پیوند استخوان
کالاهای مرتبط
local_grocery_store