این لوله مکنده به چه کار میآید؟
شاید لوله رابط ساکشن، مزاحمترین چیزی باشد که حین یک درمان دندانپزشکی، مجبور به تحملش هستید و حتماً تا به حال از خود پرسیدهاید که چه ضرورتی دارد آن را در تمام مدتی که دندانپزشک کارش را انجام میدهد، در دهانتان نگاه دارید. پس با ما همراه باشید تا بدانید که اگر همین لوله مزاحم نباشد، چه اتفاقی میافتد.
انواع ساکشنهای دندانپزشکی
بهتر است اول از همه انواع ساکشنهای دندانپزشکی را بشناسید. بهطور کلی در دندانپزشکی، ۲ نوع ساکشن وجود دارد که به یکی از آنها، ساکشن آبی و به دیگری، ساکشن هوایی گفته میشود.
ساکشن آبی یا بزاقکش، دقیقاً همان کاری را انجام میدهد که از نامش برمیآید. این نوع ساکشن، بزاق دهان بیمار را خارج میکند و در بسیاری از مواقع، دندانپزشک آن را طوری در دهان بیمار میگذارد که تمام بزاق دهان او را تخلیه کند.
نوع دوم، ساکشن هوایی یا حجم بالا است که دستیار، آن را نزدیک موضعی که دندانپزشک مشغول کار بر روی آن است نگاه میدارد تا تمام مواد، مایعات و خردههای باقیمانده از ترمیم دندان را جمع کند. شکل کار این ساکشن، مانند یک جاروبرقی قوی است که خردههای موادی که در دهان بیمار باقی مانده را بدون اینکه دندانها را لمس کند به داخل خود میکشد.
چرا استفاده از ساکشن ضروری است؟
شاید دوست داشته باشید بدانید که چرا ضروری است در طول مدتی که دندانپزشک کار میکند، لوله رابط ساکشن را در دهان خود نگاه دارید.
اولین دلیل آن، راحتی خود شما است که برای دندانپزشک در اولویت اول است.
او پس از تزریق بیحسی در دهان شما ساکشن میگذارد، زیرا این داروها مزه تلخی دارند و بیشتر بیماران ترجیح میدهند دهانشان را بعد از تزریق بشویند و از بزاقکش استفاده کنند. علاوه بر این، اگر داروی بیحسی برای مدت طولانی بر روی قسمت انتهایی دهان شما باقی بماند، آن را بیحس میکند و شما احساس تهوع میکنید.
یک دلیل دیگر استفاده از ساکشن، این است که دندانپزشک مطمئن شود زمانی که کار میکند، مایعات زیادی در دهان بیمار جمع نمیشود.
گذشته از این، هنگامی که دندانپزشک دندان شما را تمیز و پولیش یا آن را با آمالگام پر میکند، خردههای موادی که استفاده میکند در دهانتان باقی میماند و برای پاک کردن آنها باید از ساکشن استفاده کرد.
یکی دیگر از دلایل استفاده از ساکشن، خشک نگاه داشتن سطح دندان است، زیرا در طول تعدادی از درمانها، مهم است که سطح دندان بیمار تمیز و خشک نگه داشته شود و بهوسیله ساکشن، میتوان آب، خون و بزاقی را که در اطراف دندان جمع شده است جمع کرد. زیرا زمانی که پوسیدگی دندان به زیر نسج لثه راه پیدا کرده است، حین درمان امکان خونریزی بیشتر میشود.
آخرین دلیل ضرورت استفاده از ساکشن هم کمک به دید دندانپزشک است. زیرا مته دندانپزشکی، برای جلوگیری از داغ شدن دندان و تمیز نگه داشتن سطح آن، مقدار زیادی آب به بیرون اسپری میکند که به سرعت داخل دهان را پر میکند، به آینه دندانپزشک میرسد و دید او را مختل میکند. بنابراین، ضروری است در حین کار، از ساکشن حجم بالا استفاده شود تا تمام آنچه در دهان بیمار باقی میماند تخلیه شود.
لوله ساکشن، ضایعات را به کجا میبرد؟
ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از اینکه لوله ساکشن، بزاق دهانتان را به همراه خردههای دندان و آمالگام و غیره به درون خود میکشد، آنها را به کجا میفرستد. مسیر بعدی همه اینها، یک جداکننده است که تمام مواد جامد را از مایعات درون ساکشن جدا میکند و بعد از آن، مایعات به شبکه فاضلاب میروند. البته توصیه میشود دندانپزشکان برای دستگاه ساکشن خود از یک جدا کننده آمالگام استفاده کنند تا از ورود آن به شبکه فاضلاب جلوگیری شود.
منبع خبر