لوگو آزادمد Logo azadmed

آزادمد؛ فروشگاه تخصصی مواد و تجهیزات دندانپزشکی

اطلاعاتی درباره دندان و آشنایی با پرکننده‌های دندانی

1396/04/19

پوسیدگی دندان از دردناک ترین عارضه های دندانی میباشد؛ ولی پوسیدگی دندان علل و علائمی دارد که در صورت مشاهده آن، ما باید به دندان پزشک مراجعه کنیم و از پرکننده های دندانی استفاده کنیم. زمانی که در سطح دندان پلاک میکروبی تشکیل می‌شود یعنی تجمع میکروب‌ها در سطح دندان به مرور باعث پوسیدگی دندان می‌شود. در مراحل اولیه، پوسیدگی دندان علائمی ندارد ولی به مرور زمان علامت‌دار می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی اجمالی به پوسیدگی و پرکننده های دندانی داشته باشیم.

اطلاعاتی درباره دندان و آشنایی با پرکننده‌های دندانی

آشنایی با پرکننده های دندانی

آیا با توجه به ظاهر دندان می‌توان متوجه مشکل آن شد؟
بعضی پوسیدگی‌ها را افراد تا حدی می‌توانند تشخیص بدهند چون در سطح دندان تغییر رنگ دیده می‌شود و گاهی نیاز به ترمیم ندارد و ممکن است به معاینه دندان پزشک احتیاج باشد. بعضی پوسیدگی‌ها که از بین دندان‌ها ایجاد می‌شوند، ابتدا علائم ندارند تا وقتی که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای می‌کنند و دندان‌ها نسبت به مواد شیرینی یا سرما حساس می‌شوند. برای این که مشکل قبل از پیشرفت کردن، درمان شود باید افراد هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند و اگر لازم باشد رادیوگرافی انجام شود و درمان مربوطه صورت گیرد.

ترمیم دندان چگونه انجام می شود؟
برای ترمیم دندان، ناحیه‌ای را که دچار تخریب شده، تراش می‌دهیم و بعد با مواد ترمیمی، آن ناحیه را بازسازی می‌کنیم.

انوع مواد ترمیمی دندان

انواع پرکننده‌ها عبارتند از :
کامپوزیت ها که مردم عادی، آن را به نام هم رنگ دندان می‌شناسند و مواد دیگر آمالگام که مردم آن را به رنگ نقره‌ای می‌شناسند. موارد دیگری هم هستند که کمتر از آنها استفاده می‌شود که در قدیم از طلا استفاده می‌شد؛ این موارد برای سلامت عارضه‌ای ندارند.


از کدام نوع پرکننده‌ها بیشتر استفاده می‌شود؟ آیا این روش‌ها تفاوت هزینه با همدیگر دارد؟
از نظر کاربرد، کامپوزیت هم برای دندان جلویی و هم برای دندان‌های خلفی استفاده می‌شود. کامپوزیت کمی هزینه اش بالاتر است و علت آن مراحل کاری پیچیده تر از مراحل کاری آمالگام است و پزشک زمان بیشتری را باید صرف کند. حین کار، محل دندان باید خشک نگه داشته شود و این کار بخصوص در دندان‌های عقبی کمی سخت‌تر است ولی آمالگام در نواحی دندان که دسترسی دندانپزشک به آن مشکل‌تر است، می‌تواند کارآیی خوبی داشته باشد. البته عمر کامپوزیت مثل عمر آمالگام است.

آیا از نظر علمی، آمالگام برای سلامت فرد عارضه‌ای دارد؟

حدود ۲۰۰ سال است که از آمالگام در دندانپزشکی استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده که برای فرد هیچ مشکلی از نظر سلامت ایجاد نمی‌کند و مشکلی که ایجاد می‌کند برای حفظ محیط زیست و طبیعت است، زیرا جیوه داخل آمالگام به مرور در محیط زیست تجمع می‌یابد و مشکل ایجاد می‌کند.


آیا دندان ترمیم شده دیگر خراب نمی‌شود؟
این افراد کمی بیشتر از زمانی که دندان سالم داشتند باید به بهداشت دهان و دندان اهمیت بدهند. روزی حداقل دوبار مسواک بزنند و از نخ دندان استفاده کنند. نخ دندان یک بار هنگام شب کفایت می‌کند، حتی زمانی که احساس کنند ماده غذایی بین دندان‌ها وجود ندارد چون پلاک میکروبی که معمولا با چشم دیده نمی‌شود، از بین دندان‌ها برداشته می‌شود.


آیا عصب‌کشی دندان و ترمیم آن در یک مرحله امکان‌پذیر است؟
بله، البته اگر به روکش نیاز باشد، به جلسات بیشتر نیاز دارد.


اگر دندان نیش کودک شش ساله شکسته شود، باید چه اقداماتی برایش صورت بگیرد؟
تا ‌یازده سالگی دندان شیری باید داخل دهان باشد و بهتر است تا جایی که امکان دارد، دندان کشیده نشود. اگر لازم است دندان کشیده شود فضا را باید حفظ کنند تا دندان دائمی برای رشد فضا داشته باشد و نهفته نماند.

پرکننده دندان،آمالگام،کامپوزیت،ترمیمی
local_grocery_store