لوگو آزادمد Logo azadmed

آزادمد؛ فروشگاه تخصصی مواد و تجهیزات دندانپزشکی

کاشت ایمپلنت(قسمت اول)

1396/04/28

ایمپلنت دندان (کاشت دندان) راه حلی بود که متخصصان برای جایگزینی دندان های طبیعی پیشنهاد دادند که با استقبال بیماران روبرو شد. دندان هایی که کاشت می شوند به اندازه دندان های طبیعی شما راحت بوده وظاهری شبیه آنها دارند. بیماران ترجیح می دهند بهترین جایگزین را برای دندان های از دست رفته انتخاب کنند و ارائه این روش، راه را برای آنها هموار کرد.

کاشت ایمپلنت(قسمت اول)

ایمپلنت

برای جایگزینی دندان هایی که از دست داده اید، روش های مختلفی وجود دارد. استفاده از بریج و دندان های مصنوعی تنها روش هایی بوده اند که مردم برای جایگزینی دندان های طبیعی خود از آنها استفاده می کردند، ولی آیا این روش ها هم مثل دندان های خودتان راحت هستند؟ استفاده از بریج و دندان های مصنوعی به اندازه دندان های طبیعی افراد راحت نیستند و هنگام خوردن و نوشیدن مشکلاتی را به وجود می آورند. به دنبال همین مشکلات، دندان پزشکان و متخصصان تصمیم گرفتند راه حلی برای راحتی بیماران ارائه دهند.

ایمپلنت دندان (کاشت دندان) راه حلی بود که متخصصان برای جایگزینی دندان های طبیعی پیشنهاد دادند که با استقبال بیماران روبرو شد. دندان هایی که کاشت می شوند به اندازه دندان های طبیعی شما راحت بوده وظاهری شبیه آنها دارند. بیماران ترجیح می دهند بهترین جایگزین را برای دندان های از دست رفته انتخاب کنند و ارائه این روش، راه را برای آنها هموار کرد.

ایمپلنت دندان ( Dental Implant ) چیست؟

کاشت دندان با یک ریشه مصنوعی ساخته شده از آلیاژ تیتانیوم است که در استخوان های فکین به جای ریشه دندان طبیعی قرار می گیرد. پروتز دندان ساخته شده، بعدا به ریشه مصنوعی کاشت شده وصل می شود. ایمپلنت نقش لنگری را ایفا می کند که از دندان کاشت شده نگهداری می کند .

ایمپلنت دندانی یک پیچ است که به عنوان ریشه‌ی دندان توسط یک متخصص، درون فک شما قرار داده می‌شود. از نظر زیبایی نیز ایمپلنت همانند دندان‌های طبیعی شما خواهد بود

انواع ایمپلنت:

  1. زیرکونیا
  2. تیتانیوم

اباتمنت: (Abutment)

ایمپلنت دندانی از دو جز اصلی فیکسچر و اباتمنت ساخته شده‌است. به جای دندانی که از دست داده‌اید ابتدا فیکسچر در داخل استخوان فک شما کار گذاشته می‌شود و سپس بر روی آن اباتمنت همراه با روکش ساخته شده قرار می‌گیرد.

چه کسی ایمپلنت دندانی را انجام می دهد؟

هنگامی که تصمیم شما برای انجام ایمپلنت دندانی قطعی شد، حتما باید با دندان پزشکتان مشورت کنید، بعد از تأیید وی می توانید برای پروسه کاشت دندان آماده شوید. امکان دارد وی شما را به متخصص ایمپلنت دندان ارجاع دهد، متخصصی که در این زمینه آموزش های لازم و کافی را گذرانده است.


چه کسی شرایط ایمپلنت دندان را دارد؟
اگر بیماری خاصی ندارید، بدن سالم و لثه های سالمی دارید و همچنین اگر استخوان های فکین کافی برای نگه داشتن کاشت ایمپلنت دندانی را دارید، می توانید کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان باشید. در صورتی که استخوان های فکین کافی ندارید، با استفاده از پیوند استخوان می توانید ایمپلنت موفقی داشته باشید. متخصص ایمپلنت دندانی به راحتی نیاز شما به پیوند استخوان و امکان آن را تشخیص داده و به شما اطلاع خواهد داد. بهترین کاندیدها کسانی هستند که سالم ترین بافت لثه ای عاری از بیماری پریودنتال داشته باشند. کاشت دندان رابطه نزدیکی با بافت لثه و استخوان های زیرین در دهان دارد و از آنجایی که پریودنتیست ها در زمینه پیوره یا عفونت لثه تخصص دارند، اعضای اصلی تیم کاشت دندان را تشکیل می دهند. پریودنتیست ها نه تنها تجربه کافی و حرفه ای همکاری با دندان پزشکان دیگر را دارند، بلکه آموزش های کافی و حرفه ای برای اینکه شما بتوانید از دندان های سالم و زیبا لذت ببرید را نیز گذرانده اند. دندان پزشک (متخصص ایمپلنت دندان) و پریودنتیست شما هر دو با همکاری هم تمام تلاش خود را خواهند کرد تا شما را به رویای داشتن دندان زیبا و سالم برسانند. برخی از افراد قادر به انجام ایمپلنت دندانی نیستند. برای مثال افرادی که به دلیل سن پایین، رشد استخوان های فکینشان هنوز متوقف نشده است، یا زنان باردار و یا افراد سیگاری که مکرر از آن استفاده می کنند. افرادی که بیماری های حاد چون دیابت کنترل نشده دارند نیز بدون مشورت پزشک معالج نمی توانند ایمپلنت دندانی انجام دهند.

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

دندان پزشک و یا متخصص ایمپلنت دندان با دقت وضعیت دهان و دندان های شما را بررسی کرده و بعد از عکس برداری از سر، دندان ها و فک، امکان ایمپلنت دندان برای شما را تأیید یا رد خواهد کرد. در صورت تأیید، در مرحله اول، متخصص کاشت دندان، ایمپلنت دندان را در داخل استخوان فک، زیر بافت لثه قرار می دهد. بعد از گذشت چند ماه که بافت لثه ترمیم شد، کاشت ایمپلنت با استخوان پیوند برقرار کرده و به لثه متصل می شود. این پروسه چند ماه طول می کشد. وقتی بافت لثه ترمیم شد، نوبت مرحله دوم است که در آن متخصص ایمپلنت دندان آباتمنت را به ایمپلنت کاشت شده وصل می کند. بعضی وقت ها با توجه به شرایط، امکان دارد هر دو مرحله در یک جلسه انجام شوند. پروتز دندان ساخته شده، بعد از مدتی به آباتمنت وصل می شود. امکان دارد چندین جلسه برای جاسازی درست این دندان مورد نیاز باشد. زمانی که ایمپلنت دندان برای بیش از یک دندان یا برای همه دندان ها باشد، یک بریج ثابت به منظور ساپورت و نگه دارنده به ایمپلنت دندان متصل می شود. بریج ها از دو یا چند تاج دندان درست شده اند که در بین دو دندان، در فاصله خالی ایجاد شده قرار میگیرند. بریج دندان ها توسط دندان طبیعی یا ایمپلنت (کاشت دندان) پشتیبانی میشوند.

ایمپلنت
کاشت دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد
ایمپلنت
یک آباتمنت به کاشت متصل می شود آباتمنت دندان ساخته شده را به کاشت متصل می کند
ایمپلنت
پروتز دندان ساخته شده به آباتمنت وصل می شود. امکان دارد جاسازی درست دندان ساخته شده به چند جلسه نیاز داشته باشد.
ایمپلنت،فیکسچر،اباتمنت،دندان مصنوعی
local_grocery_store