چکیده:
معرفی: زمانی که دندان پزشک مجبور به خارج کردن فیکسچر به دلیل شکست خوردن درمان با ایمپلنت شود. یک نوع دریل گرد و اولیه بدین منظور مورد استفاده قرار می گرفت تا این فیکسچرها از فک بیمار بیرون آورده شوند. هرچند این روش معایب فروانی داشته و بسیار سخت است و خطر ایجاد حفره و صدمه به اعصاب فک و تحلیل رفتن استخوان اطراف ایمپلنت را دارد. برای جلوگیری از این معایب، روش های کلینیکی متعددی مورد آزمایش قرار گرفته تا بتوان ایمپلنت را به آسانی از استخوان فک بیرون بیاورد و کیت EFR KIT یک ابزار مناسب برای بیرون آوردن ایمپلنت هایی است که به صورت نادرست وارد فک بیمار شدند یا درمان آنها با شکست مواجه شده است.
روش تحقیق: - مورد 1: در این تحقیق یک زن 41 ساله یک ایمپلنت را در شش ماه پیش انجام داده است و ایمپلنت در جایی گذاشته شده است که فاصله قابل ملاحظه ایی با کانال مندیبولار دارد. این بیمار از درد در ناحیه buccal شکایت دارد و همچنین به هنگام لمس کردن ابوتمنت دچار درد شدید میشد. اگر چه این درد ناشناخته بوده است. هیچ راهی به جز خارج کردن ایمپلنت وجود نخواهد داشت.
- مورد 2:در مورد دوم یک خانم 30 ساله به مطب دندان پزشکی برای برطرف کردن مشکلات زیبایی دندان مراجعه کرد و ایمپلنت خود را حدود هفت سال قبل کار گذاشته بوده است. اما رنگ ، شکل و تاج ایمپلنت او هم رنگ و هم شکل با بقیه دندان ها نبوده همچنین بافت نرم و سخت در این ایمپلنت مشخص بوده است. در عکس رادیو گرافی گرفته شده مشخص شد که ابوتمنت زیرکونیای این دندان ایمپلنت شده شکسته شده است. به منظور خارج کردن ایمپلنت از کیت EFT استفاده شد.
نتایج: - کیس1: در مورد اول از ترک ونچر استفاده کردیم و این ترک ونچر تا 400 Ncm قدرت برای بیرون کشیدن اجسام در خلاف جهت خود قدرت دارد. بعد از تلاش برای بیرون کشیدن ایمپلنت، ایمپلنت به میزان 200 Ncm پیچانده می شود.
- کیس 2 : در مورد دوم از ترک ونچر برای باز کردن ایمپلنت استفاده شد و بدین منظور ایمپلنت خلاف جهت ساعت چرخیده می شود و دراین روش 400 Ncm نیرو وارد می شود.
نتیجه: کیت های EFR معمولا برای اصلاح کردن ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرند. با این وسیله می توان به راحتی ایمپلنت را خارج کرد حتی در صورتی که عمل osseointegration در استخوان فک انجام شده باشد.